Overijssel – Door Weerribben en Wieden

Genieten in een uniek landschap…

Deze pagina bevat een fietsroute die als dagtocht gereden kan worden. Er is geen uitgebreide beschrijving in een aparte PDF-file (zoals bij sommige andere dagtochten) maar we garanderen een even mooie en unieke fietsdag.

Uniek fietsen op de grens van land en water...
Een unieke fietsroute, van ongeveer 60 kilometer, door een al even uniek landschap. Neem vooral even de tijd om rond te kijken in het historische Blokzijl met zijn mooie haventje. Vanaf Blokzijl ben je al na een paar kilometer op de mooie, kleine fietspaadjes van Weerribben en Wieden. Hier kun je de hele dag genieten van een prachtige fietsomgeving.

Karakteristieken:
Lengte: 60 kilometer.
Type: Ronde.
Startplaats: Blokzijl (of andere plaats aan de ronde).

Kijk voor meer dagtochten op deze pagina.

Navigeren met GPS/GPX

Voor het fietsen van een GPS/GPX-route heeft u een navigatie-app op een mobiele telefoon nodig of een navigatie-apparaat, zoals een Garmin.
U downloadt het gpx-bestand van de route die u wilt fietsen op de pagina van V&A en laadt deze vervolgens in op uw navigatie-app. De route wordt nu getoond op de kaart en u kunt navigeren. In vrijwel elke navigatie-app krijgt u vervolgens aanwijzingen die u wellicht kent van uw auto navigatie (sla linksaf, sla rechtsaf enz.)

Bij V&A gebruiken we Komoot, deze is niet gratis (maar u krijgt de app cadeau als u een fietsvakantie boekt bij V&A !!). Er zijn ook voldoende gratis navigatie-apps verkrijgbaar.