Gratis fietsroutes downloaden

Gratis fietsroutes downloaden.
De horizon tegemoet op

de mooiste fietsroutes van Nederland.


Vrijheid & Avontuur heeft vele tientallen routes gefietst, herfietst en verbeterd. De allermooiste vind je op deze pagina. We zijn echt trots op deze mooie dagtochten en durven te garanderen dat ze stuk voor stuk garant staan voor een fietsdag waar je met veel plezier op terugkijkt.

Je kunt kiezen voor knooppuntroutes en voor GPS/GPX-routes.
Meer uitleg over beide types is te vinden bij de links op deze pagina.

Ontdek zelf waar wij de

mooiste fietskilometers van Nederland

vonden…
De fietsroutes zijn elke keer anders gesorteerd en kunnen gefilterd worden op provincie en afstand. Klik voor meer informatie over meervoudig filteren op de onderstaande link.
Veel plezier op al deze mooie fietsdagen…

Dagtochten

Weerribben en Lindevallei

Dagtochten

Prachtig fietsen door het hart van Drenthe
Hart van Drenthe

Dagtochten

Het dal van de Ruiten Aa

Dagtochten

Rand van water en land

Dagtochten

Kleine fietspaadjes op de flanken van de Hondsrug
Op de flanken van de Hondsrug

Dagtochten

Het Lutterzand, de Grand Canyon van Overijssel
Kapelletjes in het land van de Dinkel

Navigeren met knooppunten

Hoe fietsknooproutes werken wordt op verschillende websites toegelicht.
Klik op de link voor een beknopte uitleg of een uitgebreide toelichting.

Voor het fietsen van een fietsknooproute is een mobiele telefoon geen noodzaak. Met de knooppunten die in in de beschrijving staan kan de route vanaf papier gereden worden. Een mobiele telefoon met de gratis te gebruiken fietsknoop app  maakt het rijden van de route wel een stukje eenvoudiger.
Daarom raadt V&A het gebruik van deze app aan.

Navigeren met GPS/GPX

Voor het fietsen van een GPS/GPX-route heeft u een navigatie-app op een mobiele telefoon nodig of een navigatie-apparaat, zoals een Garmin.
U downloadt het gpx-bestand van de route die u wilt fietsen op de pagina van V&A en laadt deze vervolgens in op uw navigatie-app. De route wordt nu getoond op de kaart en u kunt navigeren. In vrijwel elke navigatie-app krijgt u vervolgens aanwijzingen die u wellicht kent van uw auto navigatie (sla linksaf, sla rechtsaf enz.)

Bij V&A gebruiken we Komoot, deze is niet gratis (maar u krijgt de app cadeau als u een fietsvakantie boekt bij V&A !!). Er zijn ook voldoende gratis navigatie-apps verkrijgbaar.

Meervoudig filteren

In eerste instantie worden alle resultaten getoond. Door op een filter te klikken (afhankelijk van de context kan dat bijv. een land, een provincie of een afstand zijn) worden alleen de resultaten die voldoen aan het gekozen filter getoond. De hier getoonde resultaten kunnen meervoudig gefilterd worden.
Voorbeeld: indien u alleen tochten in Groningen wilt zien klikt u op ‘Groningen’, als u vervolgens op 35-50 km klikt wordt de selectie beperkt tot tochten in Groningen met een afstand tussen 35 en 50 kilometer.
Filters worden gereset door op ‘Alle’ te klikken, alle resultaten worden weer getoond en er kan een nieuwe (meervoudige) selectie worden gemaakt.