Hart van Drenthe

Afwisselende route door Drenthe. Je komt door het museumdorp Orvelte en ook herinneringscentrum Kamp Westerbork wordt aangedaan. Mooie fietspaden, bossen, heidevelden en vennetjes. Neem de tijd en beleef een dag om niet snel te vergeten..
Prachtig fietsen door het hart van Drenthe
Kerngegevens:
  • Start: Spier (Hotel van der Valk, A28)
  • Provincie: Drenthe
  • Afstand: 60 kilometer
  • Type: GPX-route
  • Prijs: Gratis
Deel pagina via...
Deel pagina via...

Info over downloaden

In sommige gevallen wordt na het klikken op de downloadknop niet de download gestart. In plaats daarvan wordt een tekstbestand geopend. Als dit het geval is volg dan de volgende stappen:

  • Klik in het menu van het geopende bestand op “Opslaan als” of kies via de rechtermuisknop voor “Opslaan als “
  • Kies een map op uw computer waar het bestand moet worden opgeslagen.
  • Geef het bestand (na het opslaan) een andere naam en zorg ervoor dat de bestandsnaam eindigt met .gpx
    (voer deze stap ook uit als het bestand wel wordt gedownload maar niet eindigt op .gpx)

Navigeren met knooppunten

Hoe fietsknooproutes werken wordt op verschillende websites toegelicht.
Klik op de link voor een beknopte uitleg of een uitgebreide toelichting.

Voor het fietsen van een fietsknooproute is een mobiele telefoon geen noodzaak. Met de knooppunten die in in de beschrijving staan kan de route vanaf papier gereden worden. Een mobiele telefoon met de gratis te gebruiken fietsknoop app  maakt het rijden van de route wel een stukje eenvoudiger.
Daarom raadt V&A het gebruik van deze app aan.

Navigeren met GPS/GPX

Voor het fietsen van een GPS/GPX-route heeft u een navigatie-app op een mobiele telefoon nodig of een navigatie-apparaat, zoals een Garmin.
U downloadt het gpx-bestand van de route die u wilt fietsen op de pagina van V&A en laadt deze vervolgens in op uw navigatie-app. De route wordt nu getoond op de kaart en u kunt navigeren. In vrijwel elke navigatie-app krijgt u vervolgens aanwijzingen die u wellicht kent van uw auto navigatie (sla linksaf, sla rechtsaf enz.)

Bij V&A gebruiken we Komoot, deze is niet gratis (maar u krijgt de app cadeau als u een fietsvakantie boekt bij V&A !!). Er zijn ook voldoende gratis navigatie-apps verkrijgbaar.